FOLLOWERS

Rabu, 5 Julai 2017

Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click



Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click


Harini aku buat entri Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click. Untuk mereka yang tidak tahu harap melalui entri ini aku bolehlah tolong sikit-sikit. Mula-mula nak bayar bil guna cimb click ni aku pun rujuk blog orang lain jugak tapi kalau tak silap aku cara dulu lain sikit. Jadi aku buat yang latest 2017. Alang-alang zaman teknologi dah maju dan banyak kemudahan ni lebih baik bayar secara online jimat masa,tenaga dan kos..maksud aku kos pergi bayar bil-bil di premis yerr bukan jimat kos jumlah bil-bil korang...kalau bil elektrik rm100, tak ada maknanya jadi RM50 kalau bayar online ehee..Aku lebih suka bayar bil-bil guna Cimb Click. Dalam entri pertama sekali aku akan share cara bayar bil Telekom secara online menggunakan Cimb Click. 

Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
My fovourite tu untuk korang yang pernah bayar bil so tak payah nak cari-cari dah, untuk first time bayar guna cimb click boleh klik cimb click atau Jom Pay yang lambang J besar tu.
NOMBOR 1 BAHAGIAN KEDUA TU masukkan bil1 number acc dan jumlah bil yang perlu bayar. Bill number acc ada di surat bil telekom korang. 

Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
klik confirm pastu korang boleh print atau klik ok.



Bil Elektrik :

Untuk bil elektrik aku guna item Jom Pay (J).
Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
1. klik pay pastu pilih bills
2.pilih jompay dan masukkan code. code ada di resit bil elektrik.
3.submit
4.5 dan 6:  masukkan bill number account dan amount
klik proceed to payment


Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
number acc and jompay code


Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
Tac request ni korang kena tengok mesej yang phone. Dah dapat mesej masukkan code yang dah diberi.


BIL AIR:
Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
kalau guna item Cimb Click korang pilih atau taip je nama organisasi yang korang nak bayar bil. Langkah seterusnya sama seperti cara bayar bil elektrik.

Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
jompay code


Ok,,selamat mencuba....😊......

Bagikan

Jangan lewatkan

Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.